九州大学 エネルギー研究教育機構

contact
EN / JP

Research result

Research paper: Suppression of radical attack in polymer electrolyte membranes for fuel cells

2022/06/22

Research paper by Prof. Akari Hayashi and co-authors

Decomposition of polymer electrolyte membranes (PEMs) by radical species is a significant issue related to the chemical durability of polymer electrolyte fuel cells (PEFCs). A major contributor to radical formation is the oxygen crossover through the membrane from cathode to anode. The results in this study indicate that the addition of high oxygen barrier interlayer in Nafion 211 membranes can reduce radical formation in PEFC and improve chemical durability.

Information and link to the publisher page: Journal of Membrane Science 2022 doi:10.1016/j.memsci.2022.120734

Graphical abstract: High gas barrier interlayer to suppress the radical attack in PEMFC.

Page